Ökumenikus ima a csáki római katolikus templomban

0
1398
Ökumenikus ima Csákon. Fotók: Temesvári Egyházmegye

A keresztények egységéért szerte a világon zajló ökumenikus imanyolcad keretében január 20-án, csütörtökön délelőtt a csáki római katolikus templomban közös imaórát tartottak – tájékoztat a temesvári püspökség sajtóirodája.

Az eseményen részt vett Popescu Emanuel helyi ortodox lelkipásztor, a csáki Ápoló és Gondozó Központban szolgálatot végző Dinu Ionuț ortodox pap, Florea Gheorghe giládi ortodox lelkipásztor, Filip Dorin Gyula helyi római katolikus plébános, Kóbor György ny. plébános, a csáki Caritas szervezet igazgatója és Pántya Elemér ny. lelkipásztor.

Bevezetőjében Filip Dorin Gyula plébános elmondta: a városban a vallásfelekezeteket egyesítő imaórának többéves hagyománya van, amely idén is folytatódik, noha az elmúlt két esztendőben az új típusú koronavírus-járvány miatt ezek az alkalmak elmaradtak.

Kóbor György ny. plébános és Florea Gheorghe ortodox lelkipásztor az ökumenikus imanyolcad mottójával – „Láttuk csillagát napkeleten, s eljöttünk, hogy bemutassuk neki hódolatunkat” (Mt 2,2) – kapcsolatos gondolatait osztotta meg a jelen lévő hívekkel.

Az imaórát Bajkai-Fábián Róbert székesegyházi orgonista, Babenco Ildikó szoprán, a temesvári Román Nemzeti Opera művésznője és a csáki Alexandru Mocioni Elméleti Líceum gyermekkórusa rövid koncertje zárta.

Ezt követően a jelenlévők a plébániaépületben közös agapén vettek részt.

Forrás: Temesvári Egyházmegye