Ünnepeink vége

0
1328

Vízkereszt ünnepével Ünnepeink videósorozatunk a végéhez érkezett. Advent negyedik vasárnapja előtt kezdtünk naponta beszámolókat, vallomásokat, történeteket megosztani olvasóinkkal, hogy személyesebb formában, közösen hangolódjunk, majd éljük meg az ünnepet.

A Vasárnap szerkesztőségének és a RomKat munkatársainak az advent végi és a karácsonyi időszak minden évben zsúfolt, korábbi lapzártákkal, anyaggyűjtéssel, hogy az ünnepek alatt és között ők is megpihenhessenek, a családdal időt tölthessenek. Videóink ezt a célt is szolgálták, hogy ráhangolódás mellett magunknak is időt hagyjunk felkészülni és várni az ünnepet. Legtöbbüknek sikerült is. Az anyagokat a közösségi média felületére jómagam töltöttem fel, a videók egy részét is én rögzítettem és vágtam össze, ebből a szemszögből pedig teljesen más volt az ünnep megélése. Hamarabb kezdődött a felkészülés, átéltem hamarabb a beszámolók által karácsony varázsát, érezhettem a mély hitet és a tudatos várakozást Jézus eljövetelére. Több korosztályt és különböző foglalkozású embereket megszólítva sokszínűvé vált a készület. Adventi időben a videókban megszólalók bátorítottak szívünk megnyitására, egymás segítésére és az egymásra való odafigyelésre. Szenteste és karácsony környékén családok számoltak be ünnepeik menetéről, azokról a pillanatokról, amelyek lelkiekben segítenek az ünnep megéléséhez, valahogy kikapcsolva a világ zaját. Hallhattunk csángó kántát a maga egyszerűségében, láthattunk zenés beszámolót, árnyjátékot gyermek szemszögből, illetve őszinte gondolatokat kántoriskolás és teológus hallgatóktól. Az új évhez közeledve a jókívánságok mellett lelki feltöltődést biztosító szavakat, mondatokat hallhattunk a megszólalóktól, komoly zenével ötvözve. Így sikerült közösen megélni a karácsonyi ünnepkört.

Köszönjük mindazoknak, akik hozzájárultak sorozatunkhoz, akik vállalták a videók elkészítését, kamera elé álltak, szívből zenéltek, játszottak, meséltek vagy kamera előtt őszintén vallottak mindarról, amit az ünnep alatt megélnek.

Köszönjük minden nézőnek, minket követő olvasónak, lájkolónak, hogy elfogadták meghívásunkat és ily módon velünk (is) töltötték az ünnepet!

MEGOSZTÁS