Karácsonyváró hangverseny Farkaslakán

0
1160
Fotók: Jakab Emil

A farkaslaki Zeng a magasság egyházi kórus és a Farkaslaka községi Ifjúsági Fúvószenekar első közös előadását, karácsonyváró hangversenyét tartották a farkaslaki templomban advent negyedik vasárnapján. Az előadáson jelen lévőket az ünnepre hangoló kórus- és zenekari művekkel, valamint a gyulafehérvári papnevelő intézet idei adventi kiadványából felolvasott gondolatokkal repítették egy szívet és lelket melengető lelki-zenei utazásra – osztotta meg portálunkkal Jakab Katalin kórustag.

Már több évvel ezelőtt, a karácsonyi ünnepekre készülve, a kóruspróbákon megállapítottuk, hogy nagyon sok karácsonyi kórusművet tanultunk meg a több mint húsz év során. Bakos Árpád kántornak mindig „fejtörést” is okozott, hogy a sok műből épp melyiket válassza ki az adott évben, mert ugyanis a karácsonyi ünnepi szentmiséken nincs lehetőség mindent elénekelni.

Nagy örömünkre szolgál, hogy községünkben a gyerekekből, fiatalokból álló fúvószenekar, a zenekari tagok kitartó munkájának, szorgalmának köszönhetően komoly fejlődésen ment át az utóbbi időszakban. Már több alkalommal felléptek különböző rendezvényeken, fesztiválokon. Kórusunknak és a zenekarnak is Bakos Árpád kántor a szakmai vezetője, karnagya, és két évvel ezelőtt fogalmazódott meg a gondolat, hogy miért is ne lehetne egy közös ünnepi fellépést „összehozni”. A járvány sajnos tavaly közbeszólt, de Istennek legyen hála, idén megtarthattuk ezt az első közös karácsonyváró hangversenyt, amit Farkaslakán hagyományteremtő céllal indítottunk útjára.

A vasárnap délutáni előadáson ünnepre hangoló kórus- és zenekari művekkel, valamint a gyulafehérvári papnevelő intézet idei adventi kiadványából felolvasott gondolatokkal, egy szívet és lelket melengető lelki-zenei utazásra „repítettük” a jelenlévő községlakókat.

Jakab Katalin

MEGOSZTÁS