Készülődés közben ne feledkezzünk meg a valódi ünnepről

0
1318
Fotók: Jánó Árpád

Felgyúlt a harmadik adventi gyertya a Kovászna központjában elhelyezett adventi koszorún. Az ünnepségen Péter Arthur plébános osztotta meg ünnepi gondolatait, és a helyi katolikus ifjúság zenélt.

Az alkalmon Czilli Balázs, a Kovászna Városi Művelődási Ház igazgatója üdvözölte a szép számban megjelent kovásznaiakat, majd a Kikapcsolsz katolikus ifjúsági együttes éneke nyitotta meg az esti rendezvényt. Péter Arthur helyi plébános elgondolkodtató kérdéseket tett fel: „Az adventi készületünk meglátszik-e rajtunk? És vajon mi látszik meg, amikor adventben Krisztus eljövetelére készülünk?”. Hozzátette: az advent és a karácsony közösségi ünnep, közösen imádkozva készülünk. Valamit általunk láttatni akar ez az ünnep. Úgy fogalmazott: karácsony közeleg és ezt a kimondhatatlan, kibeszélhetetlen, a minden emberi elképzelést meghaladó békét várjuk Jézus Krisztusban. Felhívt a figyelmet: adja Isten, hogy a nagy bevásárlás, sütés-főzés és takarítás mellett meg ne feledkezzünk erről.

Az elmélkedés után a Kikapcsolsz együttes öröméneke zárta az estét. A jelenlevőket kaláccsal és meleg teával vendégelték meg a szervezők. Az eseményt fotókon keresztül mutatjuk meg olvasóinknak.

Jánó Árpád akolitus