Iskolai advent

0
1298

A Báthory István Elméleti Líceum, bár nem egyházi iskola, a szerzetesek szellemét ébren tartva igyekeznek a nevelők az örök, igaz, tartós értékekre nevelni, irányítani a diákokat. December első napjaiban mind a kis-, mind a nagyépületben a diákok, tanárok részvételével ünnepélyesrn meggyújtották az adventi koszorún az első gyertyát, majd a katolikus diákoknak lehetősége volt idén is lelkigyakorlaton részt venni december 2-án és 3-án Jánossi Imre egyetemi lelkész és Forró Roland diakónus vezetésével.

Gyertyagyújtás

Schuller Hajnal igazgató bevezető szavai után Jánossi Imre iskolalelkész áldotta meg az adventi koszorút, Márton Szabolcs kántor vezetésével adventi dallam csendült fel, a közös Miatyánk imádkozásába mindenki bekapcsolódott, s a készülődő eső ellenére a kisdiákok gyertyagyújtásról szóló dala is elhangzott, majd az így adventi várakozásra hangolódott diákok visszamentek a tantermekbe, folytatni a tanórákat.

Lelkinap

Körkérdések által hangolódtunk egymásra, ami által felszabadulhattunk ebben a közösségben. A bemutatásból megismertük az istenképeket, amelyekkel a nap során dolgoztunk: csoportmunkában kérdésekre válaszoltunk, illetve élményeket osztottunk meg. Ezeket később a többi csoportoknak is bemutattuk.

A lelkinap végén az egyházművészeti kiállításon a Szent Mihály-templom, valamint az iskolánkat is vezető piaristák templomának értékeit nézhettük meg.

A lelkinap egyaránt volt kikapcsolódás, lelki feltöltődés, lazulás és ismeretterjesztő nap is, amire mindannyiunknak nagy szüksége volt. Az egész napot bensőséges és vidám hangulat jellemezte. Alig várjuk a nagyböjti közös lelkinapot! Köszönjük a ránk szánt időt és energiát!

Ambrus Réka és Matlák Péter XI. B osztályos tanulók