Kinek mit hozott Szent Miklós?

0
1270

Böjte Csaba ofm nagyon időszerű gondolatait osztjuk meg portálunk olvasóival.

Én a magam és mindnyájunk szívébe a gyerekek iránti őszinte, befogadó szeretetet kértem…. úgy érzem, hogy nem is maradt üres az én szívem!! A te szívedben is fellobbant a holnapot hordozó gyermekek iránti befogadó szeretet??

Isten legdrágább ajándéka, amit neked adhat, az egy aranyos gyermek, egy kacagó unoka! Merj igent mondani az életre!

„Gyógyítsatok betegeket, támasszatok fel halottakat, tisztítsatok meg leprásokat, űzzétek ki az ördögöket! Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok!” (Mt 9,35–10,1.6-8)

A rosszat ki kell űzni a világunkból! Nem könnyű feladat, mert minden apró résen próbál belopózni az életünkbe. Gyerekek online földrajzórán játszanak a számítógépen…. Miért játszotok? … – De papbácsi, nincs megtartva az óra! De mit játszotok? Jön a költői kérdés, pedig magam is látom, hogy éppen valami háborús lövöldözésben vannak elmerülve. — De ez csak egy játék — hajolnak el a számonkérés elől a gyermekeink — semmi komoly!

Az erőszak, a durvaság, egy gomb megnyomásával való gyilkolás csendben az életünk részévé vált! Itt már rég nincs „rút kiskacsa”, meg „szépség és a szörny”, itt ezekben a történetekben rútból nem lesz szép, a szörnyből nem lesz mesebeli királyfi, ezekben a játékokban a kérdés nagyon egyszerű: ölsz, vagy megölnek!?

Nekünk, szülőknek, pedagógusoknak a feladatunk kiűzni világunkból a közénk settenkedő erőszak, kegyetlenség ördögét. A gonoszt, mely saját pusztító képére, hasonlatosságára akarja formálni gondolkodásunkat, ha nem vigyázunk, a gyermekeink tiszta tekintetébe lopja a kegyetlen, sötét indulatot.

Forrás: Magnificat.ro

MEGOSZTÁS