Gyertyagyújtással egybekötött Szent Miklós-ünnepség Kézdivásárhelyen

0
1700

Alig telt egy hét és ismét zsúfolásig megtelt a kantai Szentháromság templom december 5-én este, amikor is ünnepélyes adventi gyertyagyújtásra került sor.

A vasárnapesti gyertyagyújtás mégis különlegesre sikeredett, hiszen a szervezők a szentmise záróakkordjaként verses-zenés összeállítással lepték meg a szülőket Szent Miklós püspök alakját idézve, a közel 50 gyereket (elsőáldozók, hittanosok és ministránsok) Vargha Béla főesperes és Olasz Béla segédlelkész készítette az ünnepségre.

A gyerekek számára még nagyobb meglepetés volt, hogy a zenés-verses ünnepségre betoppant maga Szent Miklós püspök is, aki csodálattal hallgatta a gyerekek előadását. Mindezek után Szent Miklós püspök ajándékok osztogatásába kezdett, aminek a jelenlévő gyerekek leginkább örültek. Legvégül az elsőáldozók, hittanosok és ministránsok kapták meg ajándékcsomagjaikat, köszönetképpen a különleges Szent Miklós-ünnepségre való előkészületük jeleként.

A szervezők örömüknek adtak hangot, hogy a közösségből ilyen sokan ellátogattak a szentmisére és a Szent Miklós ünnepségre. Továbbá biztosították a jelenlévőket, hogy az idéntől indult plébániai program az elkövetkezendő években is folytatódni fog.

A szervezők/ Kézidvásárhelyi Szentháromság Plébánia