Készítsétek útját… Készület Kézdivásárhelyen

0
1750

Kézdivásárhely apraja-nagyja összegyűlt advent első vasárnapját megelőző szombaton a kantai Szentháromság plébániatemplom sekrestyéjében, ahol az adventi készületé volt a főszerep.

A szombat délelőtt kezdődő plébániai programon mintegy 50 gyerek és nagyjából ugyanennyi szülő vett részt, betartva a járványügyi előírások egészét.
A megérkezést követően Olasz Béla segédlelkész köszöntötte az alkotni vágyókat, majd a ráhangoló után kezdetét vette a fáradságos – de annál örömtelibb – munka, amely magában foglalta az adventi koszorúk előkészítését, majd pedig feldíszítését.

A gyerekek és szüleik számtalan lehetőség közül választhattak, hogy a hagyományosan fenyőágból készült koszorút hogyan díszítik fel, felhasználva természetes (fenyőtoboz, szárított gyümölcsök) és szintetikus (színes gömbök és szalagok) anyagokat. E családias hangulatú együttléten – a koszorú készítésen túl – számtalan új barátság és ismeretség született, és mindezt megkoronázta a gyerekek által alkotott megannyi szép adventi koszorú.

A fáradságos munkát követően sor került az elkészült adventi koszorúk megáldására, amelyet Vargha Béla főesperes végzett, aki elismerésének adott hangot a szép alkotásokat illetően. Ezt követően Fórika Balázs kántorkarnagy adventi énekekkel örvendeztette meg a jelenlévőket.

A plébániai program záróakkordjaként szeretetlakomára került sor, a szervezők meleg teával és – a szülők által hozott – süteménnyel, mézes- és kürtöskaláccsal kínálták az adventi készület résztvevőit, mindezt kötetlen együttlét követte. A jelenlévők kifejezték abbéli reményüket, hogy ez az új, egyedülálló, közösséget megmozgató és -formáló kezdeményezés az elkövetkező években is folytatódni fog. A szervezők biztosították a jelenlévőket arról, hogy az idéntől indult plébániai programot jövőre, nagyobb létszámmal is megszervezik.

A szervezők/Kézdivásárhelyi (Kantai) Szentháromság Plébánia