Az örök otthonra gondolva élni a földön

0
2488
Fotók: Sinka Andrea

Szombaton Kovászna is csatlakozott a hálaadó világméretű szentségimádáshoz, amit a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezői kezdeményeztek – ehhez kötötték az e hétvégi Mária-áhítatot. A kis székelyföldi városban is hálát mondtak a budapesti a NEK kegyelmeiért, imáikban kérték, hogy újra és újra át tudják élni a Jézussal való találkozás örömét.

Az egy órán át tartó szentségimádást a Mária rádió is közvetítette, így Erdély minden szegletéből becsatlakozhattak és közösen imádkozhattak a kovásznaiakkal. A szentségimádást a Kikapcsolsz katolikus ifjúsági együttes dallamai tették magasztossá. Az áhítat szentmisével folytatódott, amelynek szónoka Péter Arthur helyi plébános volt. Prédikációjának tételmondata: keressük az Isten akaratát. Úgy fogalmazott: úgy akarjunk itthon lenni, úgy akarjunk élni e földön, hogy egy percig se feledjük, örök otthon vár ránk a mennyben.

A szentmise után általános iskolás kisgyermekek mondták a rózsafüzért, akiket Kajtár Zsolt László gyakorlati éves kispap készített fel. A rózsafüzér imádság után gyertyás körmenetet tartottak, az alkalom Péter Arthur plébános áldásával zárult. A következő Mária-áhítat jövő hónap harmadik szombatján, december 18-án, délután 17 órától lesz.

Jánó Árpád kovásznai akolitus