Hogy örömük teljes legyen…

Adventi készület Kézdivásárhelyen

0
1276

Lelkes fiatalok sokasága lepte el a kantai plébániát november 21-én, vasárnap a délutáni órákban. A jó hangulatú együttlét alkalmával – a találkozáson, az ismerkedésen túl – az alkotásé volt a főszerep, mégpedig a közeledő advent – sokszor elhomályosuló – fényében.

Az adventi szent idő közeledtével már-már hagyománnyá vált az ún. adventi kalendáriumok használata, amelyek segítik, néhol megkönnyítik az ünnepre való ráhangolódást. Különösen igaz ez a kisebb gyerekek esetében, akik számára az édességgyártó nagyvállalatok megannyi fajta és féle adventi kalendáriummal rukkolnak elő, hogy a kis gyerekek alig győzik kapkodni fejüket egy-egy családi bevásárló körút alkalmával.

A fiatalokkal közösen megálmodott és alkotott adventi kalendárium célja is az lenne, hogy a kisebb-nagyobb gyerekeket jobban bevonja a készület még teljesebb, még örömtelibb átélésébe azáltal, hogy napról-napra, szentmiséről-szentmisére egyre közelebb kerülnek karácsony titkához. Ebben akar segítség lenni ezen adventi kalendárium, amely egyfajta „versenypályaként” is funkcionál, hiszen a „verseny” advent első vasárnapjával megindul, és egészen szentestéig tart. Aki követi, bejárja a készület csodálatos útját a kezdetektől egészen a beteljesülésig. A kis versenyzők nevükkel ellátott zászlócskával járják végig az adventi naptáron a karácsonyt megelőző ünnepi időszakot, és így felkészülten tudnak majd ünnepelni.

Olasz Béla