Hálaadó világméretű szentségimádást tartanak a NEK kegyelmeiért

0
3331
Fotó: NEK

Krisztus király ünnepének előestéjén, november 20-án, szombaton este az Oltáriszentség előtt összegyűlve szerte a világon hálát mondanak a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kegyelmeiért. Az egyórás szentségimádáshoz világszerte csatlakozhatnak plébániák, intézmények és magánszemélyek. Aki szeretne csatlakozni, a corpusdomini.iec2020.hu honlapon teheti meg. Erdély-szerte is több helyen bekapcsolódnak a szentségimádásba.

Eddig már 1200 helyszín csatlakozott a világméretű szentségimádáshoz. A NEK titkárságának felhívásához csatlakozva például a Gyulafehérvári Főegyházmegye, valamint a Szatmári, a Nagyváradi és a Temesvári Egyházmegyék hittantanárai, az iskolai hitoktatásban részt vevő papok, a teológiai líceumok/osztályok tanárai és a növendékek november 20-án, szombaton 19 órakor közös szentségimádásra gyűlnek össze az online térben – amiről a RomKat mellett a Temesvári Egyházmegye honlapja, illetve a hittan.ro is beszámolt.

A váradi egyházmegye több plébániája csatlakozik a felhíváshoz, a nagyváradi székesegyházban pedig 17 órakor várják az imádkozni vágyókat az Oltáriszentség jelenlétébe.

Ugyanakkor Kolozsváron a piarista templomban este fél 7-től kétnyelvű szentségimádást tartanak, illetve 19 órától 20:30-ig szentségimádást tartanak a csíksomlyói kegytemplomban is, amelyre az erdélyi ferencesek szeretettel várják a híveket.