Úr s király a föld felett – Hitoktatók online szentségimádása

1
1759

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkárságának felhívásához csatlakozva a kongresszus ajándékaiért hálát adó online szentségimádásra jönnek össze a gyulafehérvári főegyházmegye, a nagyváradi, a szatmári és a temesvári egyházmegye hitoktatói és hittanosai november 20-án 19 órától.

A hittan.ro honlapon és a honlap Facebook-oldalán követhető eseménnyel egyúttal az évek óta Krisztus király ünnepének előestéjére meghirdetett világméretű imalánchoz kapcsolódnak, de egyben folytatják a felkészülés során elkezdett szentségimádási láncukat is, melynek alkalmait – februártól augusztusig – minden hónap első csütörtökén tartották.

Akkor minden közös imaalkalmat más-más egyházmegye, illetve a főegyházmegye más-más kerületének hitoktatói szerveztek, most mindenki kiveszi a részét a szervezőmunkából. A szentségimádást Böcskei László nagyváradi megyés püspök vezeti a nagyváradi püspöki kápolnából, ő a Zoom-platformon kapcsolódik össze a közös ima során szolgálatot vállaló több mint hatvan személlyel.

A szervezők szeretettel hívnak minden tanárt, papot, diákot, szülőt és minden érdeklődőt, hogy a hittan.ro felületein elérhető közvetítés által kapcsolódjanak ehhez a szép imaalkalomhoz.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében tartott hét korábbi online szentségimádásuk képes összefoglalója ITT tekinthető meg..

MEGOSZTÁS

1 HOZZÁSZÓLÁS