Márton-napi jótékonyság Gyergyószentmiklóson

0
1245
A nemrég bérmálkozott fiatalok a plébánia ifjúságának néhány tagjával életképeket mutattak be Tours-i Szent Márton életéből

A gyergyószentmiklósi Szent Miklós-plébánia Márton-napi jótékonyság címmel hirdette meg a november 11-ei, Tours-i Szent Márton ünnepére szervezett programját. A programra szervezett adománygyűjtés célja a plébánia mellett működő Szent Márton Alapítvány által vezetett Szeretetkonyha részére a földgáz bevezetéséhez szükséges alap megteremtése volt.

Az ünnepség első részében a nemrég bérmálkozott fiatalok a plébánia ifjúságának néhány tagjával, Ferenczi Attila hitoktató vezetésével színdarab formájában életképeket mutattak be a szent életéből. Az ezt követő szentmise ünnepi szónoka, Bartos Károly gyergyócsomafalvi plébános párhuzamot vont Szent Márton és Márton Áron püspök életútja között, kihangsúlyozva, hogy mindketten készek voltak vállalni a rájuk bízott feladatokat, mindenféle nehézség közepette is. A szentmise végén megáldották a hitoktatók által készített lámpásokat (a járványhelyzetre való tekintettel nem készülhettek az eredetileg tervezett módon, a gyerekek és hívek által, csoportos tevékenység keretén belül).

Az ünnepen jelen lévő gyerekek, felnőttek szabadon hazavihették a megáldott, égő lámpásokat, általuk jelezve a városnak Márton-nap fényét.

Fórika Sebestyén