Fiatalok az idősekért

0
1511
A program egy nagyobb tevékenységsorozat része, a fiatalok régiónként dolgoznak együtt

Ötven csomagot osztottak ki a Máltai Ifjúság tagjai Szatmárnémetiben. „Youth for care” program néven zajlik a Romániai Máltai Szeretetszolgálat országos szintű programja, amelynek célja, hogy a szervezet ifjúsági csoportjai (vagyis a Máltai Ifjúság) élelmiszercsomagokkal segítsék az idős embereket.

A program egy nagyobb tevékenységsorozat része, a fiatalok régiónként dolgoznak együtt. Október 26-án volt a szatmárnémeti, nagybányai és máramarosszigeti önkéntesek közös akciója.

Székely Róbert, a program koordinátora portálunknak elmondta, hogy ez a tevékenység hiánypótló a szervezet szolgáltatásai között. Ugyanis elősegíti a csapatmunkát a különböző fiókszervezetek önkéntesei között, kapcsolatokat teremt és ugyanakkor a legfontosabb, hogy segítséget nyújt az idősek számára.

„Régiókra osztottuk fel az országban működő aktív fiókszervezeteinket, akik külön csoportokban dolgoznak. Egy városban osztják ki együtt a csomagokat az önkénteseink, de mindegyik fiókszervezet kap 50-50 csomagot, amit otthon, a saját városukban osztanak ki”− tette hozzá Róbert.

A Máltai Szeretetszolgálat világszerte a hit védelmét és rászorulók megsegítését tűzte ki céljául, ez a program is ennek fényében zajlik.