Beöltözés és admisszió Gyulafehérváron

0
2561

Kerekes László segédpüspök celebrálta a gyulafehérvári székesegyházban október 24-én, vasárnap délelőtt 10 órától azt az ünnepi szentmisét, amelynek keretében beöltöztek és admisszióban részesültek a gyulafehérvári papi szeminárium harmadéves papnövendékei. A lövétei Lázár Hunor és az óradnai Pinkóczi György ünnepélyesen magára öltötte a reverendát, a csobotfalvi Csibi Levente pedig admisszióban részesült. Ezzel mindannyian hivatalosan is felvételt nyertek a papjelöltek sorába.

Kerekes László segédpüspök homíliájában a vasárnap evangéliumára reflektált, a vak Bartimeus meggyógyítására, a látás képességére, amelyet a bibliai történetben Jézus visszaadott az azt nélkülözőnek, s a látás, a Jézus szemével való látás képességére való törekvésre biztatott, ez teheti majd jó papokká a hivatásukra készülő kispapokat is.

Megbolydult világban élünk, amelyben a politika se mindig a közjót szolgálja, nem annak javára cselekszik. Lelki vakságban élünk sokszor, élnek sokan. Az újszövetségben Jézus barátainak, nem szolgáknak szólít, az ő szemén át látva a világot a szeretet perspektívájából leszünk képesek nézni azt, mondta a segédpüspök. Ezt követően az ünnep, a beöltözés, a reverenda felöltése kapcsán elmondta: a szemináriumba lépve még inkább Jézus szemével kell figyelni a világot. A reverenda az Istennel kötött mélyebb szövetség jele, a reverendával minden nap magukra tudják ölteni a jóságot, a türelmet… Így lehet törekedni minden nap Isten szemével látni, és minden nap meghozni az áldozatot.

A homília után áldotta meg a segédpüspök a reverendákat, amelyeket aztán társaik segítségével öltött magára a két harmadéves szeminarista.

Imádkozzunk a kispapokért, imádkozzunk papi hivatásokért, imádkozzunk azért, hogy hűségesen kitartsanak hivatásukban, hogy hiteles, Istennek tetsző papjaink legyenek!

MEGOSZTÁS