Ő megérkezett az örök életbe, remélem, rövidesen én is csatlakozom

Az emeritus pápa az örök életben reméli viszontlátni legjobb barátját

0
2486

Az America jezsuita magazin október 20-iki bejegyzésében német hírügynökségi forrásokra hivatkozva adott hírt arról, hogy a 94 éves XVI. Benedek pápa egy német nyelvű levélben egy barátja halála kapcsán arról írt, nemcsak hogy elfogadja, de maga is várja a halált.

Október 2-án vetette papírra a nyugalomba vonult pápa az erre vonatkozó sorokat, amikor egy német papnak írt válaszul arra a levélre, amelyben Gerhard Winkler ciszterci pap és akadémikus elhunytáról értesítették. Winkler a korábbi egyetemi tanár Joseph Ratzinger kollegája volt. “Ő most megérkezett az örök életbe, ahol kétségtelenül sok barátja várja már. Remélem, rövidesen én is csatlakozom” – írta Benedek pápa, majd így folytatta: “Kollégáim és barátaim közül ő állt legközelebb hozzám.”

Köztudott, hogy XVI. Benedek hatszáz éve az első, aki maga mondott le 2013-ban a pápai trónról, azzal indokolva döntését, hogy nincs már elegendő fizikai és szellemi ereje a katolikus egyház kormányzására.

Ferenc pápa szolgálatba lépése óta Benedek emeritus pápa a vatikáni kertekben található szerzetesi kolostorban visszahúzódottan él, ritkán fogad látogatókat, idejét, amennyire ereje engedi, írással tölti, alapvetően fogadalma szerint a világ elől rejtett életet él.

Forrás: America Magazine

Fordította Bodó Márta

MEGOSZTÁS