Online ifjúsági fesztivált tartottak

0
1302
A résztvevők internetes felületen kapcsolódtak be a programokba. Fotók: Temesvári Egyházmegye

A Temesvári Egyházmegye ifjúsági központja ifjúsági fesztivál szervezését tervezte Máriaradnán október 16-án, szombaton, amelyet azonban az új típusú koronavírus-járvány miatt nem tudtak a tervezett formában megtartani. Ezért a rendezvény megváltozott időpontban, délután kezdődött, és a résztvevők internetes felületen kapcsolódtak be a programokba, részt vettek az előadáson, a kiscsoportos beszélgetésen, a kiértékelőn, 18.15 órától pedig a szentmisén, amelyet a temesvár-józsefvárosi plébániatemplomban Pál József Csaba megyés püspök mutatott be.

A liturgián a járványügyi óvintézkedések betartásával a temesvári fiatalok, a Jubilate román nyelvű és a TEKMEK magyar nyelvű egyetemista csoport, valamint a Harmonia Christi énekkar tagjai vettek részt, az egyházmegye többi plébániájáról – Lugos, Csák, Arad-Séga, Varjas, Boksánbánya, Nándorhegy, Pécska, Kisiratos – a fiatalok online kapcsolódtak be a liturgiába. A találkozó két moderátora, Adrian Ioncsov és Nagy Kincső a találkozó témáját is ismertették, amely a boldogságkeresés, a valódi örömforrás felkutatása volt.

Az ifjúsági fesztivál gyakorlatilag az 1997 óta évente megrendezett egyházmegyei ifjúsági találkozók folytatása volt, és amint azt Pál József Csaba megyés püspök szentbeszédében kiemelte, idén is több lelkipásztor, szerzetesnővér és fiatal dolgozott együtt azért, hogy a résztvevők megtapasztalják Isten közelségét. – Az internetes találkozásnak is van előnye, mégpedig az, hogy szájmaszk nélkül láthattam, azokat, akik egyénileg kapcsolódtak be. Adjunk hálát mindegyik fiatalért. A mai program során nagyon sok lelki ajándékot, megerősítést kaptam tőletek. Az idei fesztivál mottójaként ezt a szentírási idézetet választottátok: Mindenre képes vagyok Krisztusban, aki nekem erőt ad. A legfontosabb, hogy soha ne távolodjunk el tőle – fogalmazott a püspök, aki hangsúlyozta: örömmel és reménnyel tölti el az egybegyűlt fiatalok hite, kitartása és elszántsága, akik a megváltozott körülmények ellenére sem mondtak le erről a találkozóról, tervükről.

A szentmise végén Szabó Tibor egyházmegyei ifjúsági lelkész megköszönte a szervező Jubilate és TEKMEK egyetemista csoport tagjainak, valamint Bukovics Erika-Mária schönstatti Mária-nővér, ifjúsági referens munkáját. Szabó Tibor ugyanakkor a fiatalok nevében megköszönte a főpásztornak, hogy figyelemmel követi az ifjúsági pasztorációs tevékenységet, és valahányszor ideje engedi, bekapcsolódik az általuk szervezett eseményekbe.

A fiatalok október 21-én, csütörtökön a temesvár-józsefvárosi templomban 20 órától szentségimádásra gyűlnek össze, amelynek mottója: Menjünk együtt!

Forrás: Temesvári Egyházmegye