Egymillió csillag a nélkülözőkért

0
1155

„Még ha nem is világíthatunk ki mécseseinkkel és szeretetteljes jelenlétünk melegével egy-egy közteret, otthon mindannyian meggyújthatunk egy gyertyát, így jelképesen kifejezhetjük sorsvállalásunkat a nehéz helyzetben lévőkkel.” A Gyulafehérvári Caritas minden év októberében megszervezi az Egymillió csillag a nélkülözőkért elnevezésű szolidaritási akciót. Idén október 15-én, péntek este 7 órakor a marosvásárhelyi Caritas Ház, az új székház belső udvarán a Caritas munkatársai gyújtottak gyertyát, az eseményt online lehetett követni az érdeklődőknek.

A világjárvány miatt, egészségünk megóvása érdekében tavaly a rendezvény a virtuális térbe kényszerült. És sajnos idén sem pislákolhattak csillag vagy lángoló kereszt formában elhelyezett gyertyák a megszokott módon, de annál inkább az otthonok ablakaiban és a Caritas Házban.

A Caritas munkatársak október 15-én, péntek este 7 órakor lobbantották lángra mécseseiket a marosvásárhelyi Caritas Ház, az új székház belső udvarán.

Az eseményt online közvetítték a Facebook oldalon, hogy az eseményhez bárki csatlakozhatott, annál is inkább, mert a gyertyagyújtást kulturális program tette még hangulatosabbá: egy fiatalokból álló kis zenekar retró és modern dalokat, Fehér Csaba gitárművész angol slágereket adott elő.

A Caritas munkatársai így biztatnak: „együttérzésünket a nélkülözők iránt nem csupán szimbolikusan, hanem pénzbeli adományozással is kifejezhetjük, akár online, akár székházainkban kitett adománydobozokban”. Az adományokat idén a Caritas gondozásában lévők ellátására fordítják. Bárki, aki csatlakozik, felajánlásával segítheti egy nélkülöző gyermek, fogyatékkal élő fiatal, beteg idős személy ellátását. A tavalyi akció során az adakozók összesen 8880 lejjel támogatták, hogy a Caritas munkatársai biztonságban jussanak el a gondozottakhoz, hiszen az adományokat az oly szükséges védőfelszerelésekre fordították.