Új utak keresése a fotóművészetben – kiállítás nyílik Nagykárolyban

0
1408
Az egyik kiállító művész, Krajnik Tibor munkái. Fotó: https://novusvia-artgroup.work/work

A nagyváradi Slash Light Kulturális Művészeti Egyesület tagjainak Novus Via Art címet viselő fotókiállításának nyitórendezvényét október 11-én, hétfőn 17 órai kezdettel Nagykárolyban a Károlyi-kastély lovagtermében tartják.

A kiállítás címe Novus Via Art – Új utak keresése a fotóművészetben a tárlat anyagát összeállító fotóművészek azon szándékát hivatott tolmácsolni, ami szerint az általános művészet egy új irányvonalát alkotnák meg. A rendezvény egyfajta módja annak, ahogy a mesterek átadják a képzeletbeli stafétabotot a fiatalabb generációkból érkező alkotóknak. A kiállítás anyaga 80 művészien megalkotott fotót tartalmaz.

A kiállításon három nagyváradi fotóművész, valamint egy németországi alkotó áll képeivel a közönség elé. Új perspektívákat, kifejezési módokat, új stílusokhoz való idomulást mutatnak be képeik révén. Képeiken elsősorban üzenetek, szimbólumok, költemények, misztikum és a filozófia vizuális bemutatásai köszönnek vissza, a létezés misztériumát kutatva. Sok mindent szeretnének mutatni és üzenni, a jó és a rossz harcát, a kísértést, az átlényegülést, az emberarcú démonok megjelentetésével.

A kiállító művészek: Weiss Stefan (a nagyváradi színház egykori fotográfusa); Krajnik Tibor, Weiss Stefan alkotótársa; Illés I. Emeric (többszörösen díjazott fotóművész); Mészáros Varga Erzsébet (ezüst érdeméremmel jutalmazott fotóművész).

A kiállítás október 11–24. között lesz megtekinthető.

A kiállítás nyitórendezvényén közreműködik Oszaczky-Andrássy Katalin (zongora) és Viktor József (operaénekes, kontratenor).

A kiállító művészek munkái az alábbi internetes oldalon elérhetőek: https://novusvia-artgroup.work/work

Társszervezők: Fundația Centrul de promovare a Turismului Cultural, nagykárolyi Károlyi-kastély.

Közlemény