Őszi bérmálások

0
2274

Az őszi bérmálások Háromszéken kezdődtek szeptember 19-én, majd szeptember 22-27. között a belső-szolnoki főesperesi kerületben folytatódtak, ahol összesen 163 fiatalt bérmált Kerekes László segédpüspök Geréd Péter kerület főesperes tájékoztatása szerint.

A gelencei templomban szeptember 19-én, vasárnap délelőtt 11 órakor Kerekes László segédpüspök 123 fiatalnak (68 fiúnak és 55 lánynak) szolgáltatta ki a szentséget.

A Szent Imre tiszteletére szentelt gelencei templomban és plébánián szolgálatot teljesít Bereczi István plébános és Bereczki Attila-Szabolcs segédlelkész, a kántori szolgálatot Kosztándi Botond látja el. Fotók: Kertész Attila

Ugyanaznap délután 5 órakor a kézdiszentléleki templomban 81 bérmálkozónak szolgáltatta ki a segédpüspök a bérmálás szentségét.

A belső-szolnoki főesperesi kerületben a Szent Lajos hitvalló tiszteletére szentelt radnalajosfalvi templomban kezdődött a bérmálás, ahol Işvanca Alois látja el a plébánosi teendőket, a szentmisét szeptember 22-én, szerdán délután 5 órától tartották.

A német telepesek által alapított helységben (román neve Cârlibaba Nouă, németül Ludwigsdorf, Suceava megye) Mailáth püspök építtetett templomot 1900-ban, 2002-ben a 434 lakosból 327 román, 101 német, 4 ukrán, 2 magyar volt.

Vicében a bérmálási szentmise szeptember 23-án, csütörtökön délután 5 órától volt, a szentséget Kerekes László segédpüspök szolgáltatta ki a 15 jelentkezőnek, hat lánynak és kilenc fiúnak.

A dési ferences templomban a bérmálási szentmise szeptember 24-én, pénteken délelőtt 10 órakor kezdődött. A szentséget Kerekes László segédpüspök szolgáltatta ki a 10 fiúnak és 9 lánynak, akik a szentség felvételére jelentkeztek a megfelelő előkészület, felkészülés időszaka után.

A dési Páduai Szent Antal tiszteletére szentelt templom lelkipásztori szolgálatát a ferences rend látja el: Sebestyén Antal házfőnök, plébános; Benkő Attila, lelkész és Bakó István, gyóntató.

A kapnikbányai templomban a bérmálási szentmise szeptember 25-én, szombaton délelőtt 10 órakor volt, itt nyolc fiú és nyolc lány részesült a szentségben.

A magyarláposi templomban a délután 5 órakor tartott ünnepi szentmise keretében 11 fiú és nyolc lány bérmálkozott.

Az erzsébetbányai templomban a bérmálási szentmise szeptember 26-án, vasárnap délelőtt 10 órakor volt, itt 14 fiút és 10 lányt bérmált Kerekes László segédpüspök.

A besztercei templomban délután 5 órakor 39 fiatalt bérmált Kerekes László gyulafehérvári segédpüspök, 23 lány és 16 fiú vált nagykorú kereszténnyé a szentség által.

A Szentháromság tiszteletére szentelt óradnai templomban Kiss Attila látja el a plébánosi teendőket, a bérmálási szentmisét szeptember 27-én, hétfőn délelőtt 10 órakor mutatták be, 32 fiatalt, 16 fiút és 16 lányt részesített a bérmálás szentségében Kerekes László segédpüspök.

Összeállította Bodó Márta