Újra együtt a Páli Szent Vince Karitatív Egyesületek

0
1337
Fotó: Gerhardus.ro

Újra találkoztak a Romániai Páli Szent Vince Karitatív Egyesületek Resicabányán, szeptember 3-án és 4-én a koronavírus okozta hosszú szünet után. Az alkalmon tisztújítás is zajlott.

A viszontlátás fizikai és lelki szempontból egyaránt áldás volt – értékelték a résztvevők az alkalmat a temesvári egyházmegye hírportálja alapján.
A konferencia szeptember 3-án kezdődött kerekasztal-megbeszéléssel. Az ország valammenyi pontjáról érkeztek vincések: a bukaresti és gyulafehérvári főegyházmegyéből, a jászvásári, a nagyváradi és a temesvári egyházmegyéből, valamint a máramarosi görögkatolikus egyházmegyéből.

Fotók: Gerhardus.ro

Szombaton reggel a jelenlévők szentmisén vettek részt a resicabányai Szentháromság templomban. A liturgiát Pălie Veniamin esperes, a resicabányai Havas Boldogasszony templom plébánosa mutatta be, koncelebrált Puskás Attila helyi plébános, Petru Păuleț plébános, Remus Ghiran görög katolikus parókus és Vass Csaba-Imre lazarista szerzetes.
A megbeszéléseken részt vett Erwin Țigla, a Romániai Páli Szent Vince Karitatív Egyesületek megalapítója.

A konferencia során megválasztották a Páli Szent Vince Karitatív Egyesületek új elnökét és igazgatótanácsát. Titkos szavazást követően az új elnök Doboș Ana, az igazgatótanácsba jelölt két alelnök Tamás Imre és Babeu Rodica, a titkár Dumea Angela lett. Az egybegyűltek közösen döntöttek arról is, hogy az egyesületek új székhelye Jászvásárban legyen.

Rodica Babeu