A közösség, amelynek van jövője – megújult a lemhényi templom

0
2033

A lemhényi plébánia Facebook-oldalán adta közre a jó hírt, hogy a nyáron elkezdett munkálatokat sikeresen befejezték. Hölgyes Pál Zsolt helyi plébános kifejtette: „Biztató jelként mutatkozott, hogy júniusban Kovászna Megye Tanácsánál leadott pályázatunk elbírálása sikeres volt. De a megnyert összeg kevésnek bizonyult, amikor a munkálatoknak augusztus 1-jén nekifogtunk. Nemcsak a padlófűtéshez szükséges kellékeket kellett megvásárolni és beszereltetni, hanem egyúttal az egész padlót kellett cserélni. Ezt látva, a helyi polgármesteri hivatal segítségünkre volt, karöltve a Rotrans szállítási céggel.”

Munkálatok közben

Az állami támogatásból és helyi összefogással megvalósult felújítási munkálatok során modern padlófűtést szereltek be, megtisztították és újrafestették a padokat, kimeszeltek, korszerűsítették a villanyhálózatot, a világítótesteket is lecserélték, új szőnyeget helyeztek el.

A plébános írásában rámutatott arra is e munkálatok és a közösségi összefogás apropóján: „Noha a temetések száma meghaladja a keresztelésekét, úgy érzem, hogy igenis van JÖVŐJE közösségünknek.”

A felújított istenházát a templom búcsúján, Szent Mihálykor áldja meg Tamás József ny. püspök.

MEGOSZTÁS