Ember lenni hitben, szellemi tudásban

0
1448
Fotó: Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Líceum

A gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Líceumban színes tervekkel, ünnepi hangulatban, az emberségre való felszólítással kezdődött az új tanév.

„Minden tanévkezdés egy új lehetőség arra, hogy közelebb kerüljünk álmainkhoz, hogy elérjük a kitűzött célunkat. Ilyenkor tele vagyunk lendülettel, az igazi feladat valójában, hogy ezt a lendületet, motiváltságot megőrizzük az egész tanévre. Ilyenkor születnek meg a fogadalmaink: ebben a tanévben többet tanulok, ebben a tanévben jobb diák leszek” – értékeli a tanévnyitó ünnepség hangulatát Baliga Erika magyar szakos tanárnő. Arra hívja fel a diákok figyelmét, hogy bár fontos, hogy a fogadalmakat egész évben igyekezzenek a tanulók megtartani, valamint megőrízni a lendületet, hogy a kitartó munka eredményt hozhasson, de ugyanannyira fontos az is, hogy ne csak a célt lássák maguk előtt a diákok, hanem megéljék a jelen minden pillanatát, örüljenkk az együtt töltött pillanatoknak.

A diákokkal megtelt templomban közös imával, énekkel ünnepeltek, hangolódtak szülők, tanulók, tanárok. A Veni Sancte szentmisét Vass Nimród, gyimesfelsőloki plébános mutatta be. Prédikációjában azt üzente a diákoknak: a mindenki által kitűzhető cél legyen az emberségesség, ahogy fogalmazott: ember lenni hitben és szellemi tudásban. Hozzátette: mindezt kitartó munkával, tanulással és a hit gyakorlásával érhetik el, ugyanakkor ez szépíti meg és teszi tartalmassá a jelen pillanatot is.