Kalazancis diákok a NEK-kel egybekötött Piarista Ifjúsági Találkozón

0
1654
Ezek a pillanatok életre szóló élmények. Fotók: Kalazanci-líceum

A piarista hagyományokat ápoló nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum diákjai is képviselték iskolájukat szeptember 9. és 12. között a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal (NEK) egybekötött Piarista Ifjúsági Találkozón (PIT). A diákok beszámolóját olvashatják a találkozóról.

Szeptember 9. és 12. között lehetőségünk adódott részt venni a NEK-kel egybekötött Piarista Ifjúsági Találkozón. Rengeteg új élménnyel gazdagodtunk a mozgalmas programsorozat alatt.

Társainkkal beszélve rájöttünk, hogy mindenkit más fogott meg a négy nap alatt, de a közös szentségimádás az arénában, a pápai szentmise és a fáklyás körmenet mindannyiunkban olyan érzéseket idézett elő, amit talán az ember csak ilyen helyeken tapasztalhat. Látni azt, hogy mennyi ember gyűlt össze, akik talán jó pár dologban különböznek, mégis van egy közös bennük, az Úr iránti szeretet, az valami felemelő érzés. Kizártuk a világ zaját és a lényegre összpontosítottunk, a jelen pillanatra, Isten felénk áradó szeretetére. Isten mindannyiunkat meghívott, a legkisebbektől a legidősebbekig, hogy meghitt, minőségi időt tölthessünk el együtt, a hétköznapok aggodalmait félretéve. Ezek a pillanatok életre szóló élmények, amire az ember boldogan gondol vissza. A négy nap segített rájönni arra, hogy a kereszténység sokkal többről szól, sokkal több, mint aminek mi azt gondoljuk. A tömegen végignézve láttuk az emberek arcán az őszinte mosolyt, a kisgyerekek arcán a kíváncsiságot, és azt, hogy sokakat megmozdított a rendezvény.

Hálásak vagyunk, hogy ez megvalósulhatott, hálásak vagyunk, hogy részesei lehettünk. Jó érzéssel tekintünk vissza a mögöttünk álló napokra, sok új embert megismerhettünk, sok hozzánk hasonló fiatallal beszélhettünk. Az ifjúsági találkozónak és a kongresszusnak vége, de valaminek a vége valaminek a kezdetét is jelenti, mert úgy gondoljuk, hogy mindenkiben elindított valamit az, aminek a részesei voltunk, mindenki lelkiekben gazdagabban tért haza.

Veres Nikolett, Anderco Kitty, XII.B