Az evangéliumi üzenet hirdetőinek új nemzedéke

0
1339

Összerázó nyárvégi kiránduláson vettek részt a marosvásárhelyi Szent Család-plébánia ministránsai augusztus utolsó napjaiban. A kirándulásra nemcsak az eddig szolgálatot teljesítő ministránsokat hívták meg, hanem azokat is, akik most ősztől szeretnének bekapcsolódni a ministránsi szolgálatba.

Mint a plébániaminden programján, most is megszólították és egy közös csapatba hívták a plébániához tartozó szórványbeli filiák ministránsait is. Összesen tizenhat ministráns indult útnak Borszékra, négy felnőtt kíséretében – tudtuk meg Sinkó András akolitustól. A kirándulás fő célja a csapatépítés, valamint az újratervezés volt. Az együttlét vezérfonalát Szent II. János Pál pápa egyik nemzetközi ministránstalálkozón elhangzott mondata jelentette: „…ti vagytok az evangéliumi üzenet hirdetőinek új nemzedéke…”

Ennek mentén tudatosították a ministránsok magukban, hogy szent ügyet szolgálnak, örömhírt hirdetnek a szolgálatuk során: Krisztus oltáránál segédkezve fontos szerepük van abban, hogy a hívek közössége jól bekapcsolódhasson a szentmise ünneplésébe. A csoport részt vett Borszékon az új kápolna örökös szentségimádási napján, majd Mazai Tihamér diakónus tanúságtételét hallgathatták meg.

Ellátogattak Bányász József sajtmester gyergyóújfalusi tanyájára, ahol láthatták, hogyan lehet a hagyományos parasztgazdaságot fenntartani, ezt az életformát szeretni, és ebből megélni. Játék és mozgás mellett igazi kikapcsolódásban volt részük a borszéki bobpályán, valamint a szovátai játszóparkban.

Molnár Izabella

Fotók: Remeteszegi Plébánia Facebook-oldala

MEGOSZTÁS