Bérmálás a kisjenői templomban

0
1510
A Szentlélek abban segít, hogy minden történésben, eseményben felfedezzük Isten szeretetét. Fotók: Temesvári Egyházmegye

Bérmaútja során Pál József Csaba temesvári megyés püspök augusztus 29-én, vasárnap a kisjenői közösséget kereste fel. A helyi templomban a 10 órakor kezdődő szentmise keretében 17 fiatal részesült a bérmálás szentségében. Ezt megelőzően a főpásztor 9 órakor a bérmálkozókkal találkozott. A fiatalok felkészítését Kapor János helyi plébános irányította.

A szentmisét megelőző találkozón a megyés püspök kérdéseket intézett a fiatalokhoz, továbbá válaszolt a bérmálkozók által megfogalmazott kérdésekre. A fiatalok közül többen is megemlítették, hogy a felkészítés alatt a csoportjuk nagyon összekovácsolódott.

Szentbeszédében Pál József Csaba megyés püspök úgy fogalmazott: a Szentlélek abban segít minket, hogy minden történésben, eseményben felfedezzük Isten szeretetét.

A szentmise végén a fiatalok elmondták, a bérmálás szentsége által megerősödtek hitükben, nyitottabbá váltak Isten igéje iránt.

Forrás: Temesvári Egyházmegye