Szent István családi napot tartottak Kovásznán

0
1764
Fotó: Kovásznai Szent István Király Római Katolikus Plébánia/Facebook

Lassan már hagyomány a családi nap a kovásznai egyházközösségben. Zenés, játékos gyermekműsor, házaspárok közötti konfliktusmegoldás, közös ima a családokért – címszavakban erről szólt az idei alkalom.

Bár nagyon tartottunk a szeszélyes időjárástól, sikeresen lezajlott az esemény, amelyet nagyon sokan megtiszteltek jelenlétükkel. Szeressetek tettetés nélkül. Milyen a mi szeretetünk? című előadással kezdődött a program a templomban, amelyet a kézdivásárhelyi Kertész-házaspár tartott, és amely a házastársak közötti önzetlen szeretetről szólt, valamint a házasságban fellelhető konfliktusok kezeléséről.

Fotók: Kovásznai Szent István Király Római Katolikus Plébánia/Facebook

A templomi előadás alatt ugyanakkor a gyerekek sem unatkoztak: Kádár Zoltán János előadóművész tartott interaktív műsort a számukra. A templomkertben zajlott gyerekműsoron jól szórakoztak a kicsik.

Az előadások után a templomban, Kertész Mária vezetésével mindenki együtt imádkozott a családokért. Az imák közt a Kikapcsolsz kovásznai ifjúsági együttes zenéje tette magasztossá az áhítatot.

Péter Arthur kovásznai plébános áldása után finom bogrács várta a résztvevőket, majd közös fagyizással és kötetlen beszélgetésekkel zárult az alkalom. Az eseménysor végén elhangzott: sokan voltunk, többen, mint az előző években, főleg a fiatalok, cserkészek, gyerekek jelenléte bizonyította, hogy igény van egy, a családot összetartó, összehívó eseményre. Ez ad biztatást arra, hogy az elkövetkező esztendőkben is megrendezzük a kovásznai Szent István családi napot.

Jánó Árpád kovásznai akolitus