Családos tábor Ruszkabányán

0
1537
A családok megerősítették egymást. Fotók: Temesvári Egyházmegye

Az újonnan elkészült ruszkabányai Kolping-házban nagy szeretettel fogadták az augusztus 19. és 22. között megtartott családos tábor résztvevőit.

A jelen lévő 5 család első alkalommal vett részt ilyen táborban. A napi program délelőtt szentmisével kezdődött, majd a házaspárok előadásokat hallgattak a Piklor családtól és Tari M. Böbe nővértől. Utána párban elbeszélgettek a hallott témákról. A gyermekek eközben kreatív programokon vettek részt. Délután együtt volt a család. Főleg kirándultak a környéken, de a játék sem maradt el. Esténként pedig megosztották tapasztalataikat. A családok tanúságot tettek saját családi életükről és végül hálát adtak a jó Istennek a sok szép élményért.

A tábor végén a családok feltöltődve és hálásan tértek haza. A résztvevők közül volt, aki szerint nemcsak a patakban vagy tóban volt jó megfürdeni, hanem a lelki témák zuhatagában is. A családok megerősítették egymást. Mások felismerték, hogy még dolgozniuk kell a házasságukon, de a tábor egyfajta munkaműhely volt számukra, ahol a házasságukon dolgozhattak. Az ilyen találkozók segítenek a problémák megelőzésében és felismerésében. A tábor nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyermekeknek is jót tett, emeli ki egy másik résztvevő a visszajelzésében. A közös éneklések, étkezések, programok jó tapasztalatot jelentettek a családoknak, akik hálájukat fejezik ki, hogy részt vehettek a táborban.

Forrás: Temesvári Egyházmegye