Esperességi gyermeknapok Szatmárnémetiben és Nagykárolyban

0
1401
Fotók: Kováts Álmos

Háromnapos rendezvénysorozatot tartott a Szatmári Egyházmegye ifjúsági irodája Szatmáron és Nagykárolyban, Esperességi gyermeknapok címmel. A délelőtt 10 és 17 óra között megrendezett programon az imádság és a kiscsoportos beszélgetések mellett helyet kapnak a közösségépítő játékok is.

A programsorozat lényegében három napból álló délelőtti gyermekfoglalkozások összessége, ahol a testi-lelki frissesség jegyében reggeli tornával és közös imádsággal indulnak a reggelek. Délelőttönként a gyermekek kiscsoportokra oszolva mélyítik el az adott nap témáját, amelyhez különböző, a megértést segítő játékok is tartoznak.

Ezeket a kiscsoportos beszélgetéseket olyan ifivezetők tartják, akiknek nagyrésze részt vett a pár héttel ezelőtt Nagyszokondon tartott ifjúsági vezetőképzőn, ahol kifejezetten a mostani programsorozatra felkészülve megtanulták, hogy kell a beszélgetéseket és a hozzájuk kapcsolódó játékokat élményszerűen levezetni.

A napi elmélkedések egyik kedvenc története volt, mikor egy fiú éjjel álmában Jézussal sétált egy hosszú úton, éltének fontosabb eseményeit szemlélve. A fiú észrevette, hogy életének legnehezebb szakaszainál azonban csak egy sor lábnyom van a homokban, nem pedig kettő. Mikor az Urat számonkérte, hogy miért hagyta éppen magára a legnehezebb napokban, Jézus így válaszolt: „Drága barátom, én szeretlek téged, és soha nem hagytalak magadra egy pillanatra sem. Amikor annyira szenvedtél, hogy már járni sem bírtál, a karjaimba vettelek, és úgy hordoztalak. A homokban az én lábnyomaimat látod.”

A délelőtti sportfoglalkozás keretében a gyermekcsapat métázni ment a Szamos partjára. Az ebédszünetet után, délután kézműves foglalkozás következett, ahol gyöngyfűzés, zoknibábu-készítés, sárkányhajtogatás és karkötőfonás közül választhattak a gyermekek. Végül énekléssel, játékkal és közös imádsággal zárult a nap.

A Szatmári Egyházmegye sajtóirodája