Margittai családok találkoztak a sólyomkővári lelki hétvégén

0
1535
Ne feledkezzünk el egymásra figyelni és törődni a másikkal. Fotók: Nagyváradi Egyházmegye

A család éve és a Szent József-év apropóján – ahogyan arról korábban hírt adtunk – a Nagyváradi Egyházmegye Családpasztorációs Irodája családi lelkinapokat szervez Sólyomkőváron az egyházmegyében működő családcsoportok számára. Július 30. és augusztus 1. között Tóth Attila Levente plébános vezetésével a margittai családok vettek részt a lelki programon.

Összesen kilenc házaspár, tizenegy fiatal és hat gyermek volt jelen. A programban szereplő műhelyek, elmélkedések, feladatok főképpen a párkapcsolatok megerősítését, az egymásra hangolódást, a párok jobb kommunikációját célozták meg.

A lelki hétvégéről szóló beszámolójában Tekla azt írta, hogy férjétől, Tamástól olyan gondolatokat hallhatott, amiket a mindennapokban egyébként nem hangoztat, amiket nem beszélnek meg. Fontosnak tartják megtalálni az egymáshoz vezető utat, a hidat, ami összeköti őket.

Levente és Tímea köszönik a bátorítást, hogy soha ne feledkezzenek el egymásra figyelni és törődni a másikkal, még ha nincs is idejük, egy ölelés mindenkinek lelki feltöltődést ad, egy jó beszélgetés is sokat ér.

Levente és Kriszta úgy látják a hétvége után, hogy az együtt töltött idő a legfontosabb, ezért törekedniük kell, hogy minél több időt töltsenek egymással, beszéljenek mindenről, ami bántja őket vagy örömöt szerez nekik.

Megható momentuma volt a programnak Csongor és Nelli szerint a családokért, a közösségükért bemutatott szentmisében az, amikor a párjuktól kértek bocsánatot. Halkan egymás fülébe súgták azt, amivel megbántották a másikat az eltelt napokban, és bocsánatot kértek érte.

Az első családi hétvégét július 23. és 25. között a tasnádi plébánia családcsoportja számára tartották. Idén két másik alkalommal szerveznek még lelki hétvégét Sólyomkőváron: augusztus 20. és 22. között a váradi, szeptember 3. és 5. között az érmihályfalvi családok vesznek részt ezeken a programokon.

A teljes beszámoló a Nagyváradi Egyházmegye honlapján olvasható.