Családos tábor Lippán: a szeretetből fakadó öröm boldog családokat eredményez

0
1354
Az édesapák szerepe a családban egyáltalán nem mellékes. Fotók: Temesvári Egyházmegye

Az Amoris laetitia apostoli buzdítás adta a témáját a Temesvári Egyházmegyében Lippán megszervezett családos tábornak, amelyet M. Böbe schönstatti nővér és Szilvágyi Zsolt püspöki helynök szerveztek. Kilenc család vett részt július 30. és augusztus 1. között a lippai Caritas által működtetett Jakobus-házban megtartott programon – adja hírül a Temesvári Egyházmegye honlapja.

A találkozó július 30-án, pénteken a kora esti órákban kezdődött. A közös vacsora után bemutatkoztak a családok és megismerkedtek egymással. Szombaton a vidám reggeli torna és a reggeli után Szilvágyi Zsolt mutatott be szentmisét. Ezt követően a házaspároknak Böbe nővér a szentatya által meghirdetett családok éve alkalmából a családban megélhető és felfedezendő öröm forrásairól tartott előadást. Néhány gyakorlati példán keresztül felhívta a résztvevők figyelmét arra, hogy a szeretetből fakadó öröm boldog családokat eredményez. Az előadást párbeszélgetés majd megosztókör követte. Míg a felnőttek minőségi időt töltöttek együtt, addig a gyermekek vidám játékokban és kézműves foglakozáson vettek részt. A délután során a családok Böbe nővér vezetésével mókás játékokban mérték össze rátermettségüket. A vacsorát követően minden család vidám produkcióval szórakoztatta a többieket, végül az est fénypontját a tábortűz jelentette.

Vasárnap a Böbe nővér előadása középpontjába a Szent József-év kapcsán az édesapák kerültek. Az édesapák szerepe a családban egyáltalán nem mellékes. A jó Isten minden tulajdonságát megtestesíti egy apuka. Az előadás után párbeszélgetés majd megosztókör következett. A gyermekek számára Lázár Erika cukrász szervezett mézeskalács díszítést. A programot a családokért felajánlott szentmise követte.

Köles Katalin résztvevő szerint jó volt megtapasztalni, hogy a különbözőség és ismeretlenség ellenére milyen jó együtt játszani más családokkal, illetve jó volt ráfigyelni a családos hétvégén az öröm fontosságára. Kovács Edit és Zsolt beszámolójukban szintén köszönetüket fejezik ki a szervezőknek a tartalmas és léleképítő hétvégéért.

A teljes beszámolót a Temesvári Egyházmegye honlapján olvashatják.