Hagyományteremtő családi nap az életerős közösségért

0
1992

Gyermek- és családi napot tartottak a lemhényi Szent Mihály-plébánián azzal a céllal, hogy ráirányítsák a szűkebb és tágabb közösség figyelmét a család intézményének fontosságára, mélységeire, szépségeire, illetve kihangsúlyozzák a társadalom legkisebb sejtjének közösségformáló erejét. A rendezvény annyira sikeres volt, hogy a szervezők szeretnének a hasonló közösségi programokból hagyományt teremteni.

A templom és plébánia udvara július 31-én, szombaton adott helyet a rendezvénynek, amelyet az egyház több helyi szervezettel közösen valósított meg.  A program 11 órakor kezdődött szentáldozás-bemutatással kezdődött, amelyen részt vettek a gyerekek és szüleik egyaránt.

Hölgyes Pál Zsolt helyi plébános a Szent Családról mint iránymutatóról és példaképről beszélt a gyerekeknek, kihangsúlyozva a családtagok „hétköznapi”, követhető és fontos tulajdonságait, például Mária alázatosságát, József szerénységét, valamint a gyermek Jézus szeretetét.

A nap folyamán egy hétgyerekes szülőpár a nagycsaládos élet gyönyörű pillanatairól beszélt, majd ezt követően egy háromgyerekes édesanya is betekintést nyújtott a mindennapjaikba.

A gyermek- és családnap résztvevői, kicsik és nagyok nemcsak a szellemiekben gazdagodhattak, hiszen számos program a közösen eltöltött szabadidő ellazító hatását is szolgálta. Közösen készítettek „szeretetbefőttet”, de különféle szórakoztató vetélkedők is voltak, így például nagycsaládi-papucsban kellett versenyezni, de volt kötélhúzás, gólyalábon járás, lovaglás is.

MEGOSZTÁS