Ismét táborozott a BOLdoGICS

0
1783

Egy év kihagyás után, idén, július 15-20. között a BOLdoGICS újra gitártábort szervezett Marosfőn. Ezúttal azonban a vírushelyzetre való tekintettel, csak a csoport magja indult útnak.

Az elmúlt időszak mindannyiunk számára megpróbáltató volt, és úgy éreztük, csoportunknak szüksége van egy kis együttlétre annak érdekében, hogy továbbra is hatékonyan tevékenykedjen. Ennek fényében, az idei tábor sokkal inkább csapatépítő jellegű volt. Habár eleinte furcsa volt a táborhelyet körülölelő csend, melyet az előző évekkel szemben, most nem töltött be sok izgatott gyerekhang, ez a szűkebb körben töltött öt nap lehetővé tette, hogy ismét egymásra és Istenre hangolódjunk. A tábor során teret engedtünk a pihenésnek, és a közvetlen beszélgetéseknek is, ami nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz, illetve számos olyan tevékenységet is beiktattunk, melyek a fejlődésünket szolgálták.

A hét folyamán Lázár Orsolya Hanna pszichológus vezetésével, minden nap sor került egy-egy adott téma köré felépített beszélgetésre, melyek során megosztottuk egymással elvárásainkat és félelmeinket a csoporttal kapcsolatban, felvázoltuk lehetőségeinket, igyekeztünk megoldást találni a felmerülő problémákra, reflektáltunk a csoportban betöltött szerepekre, valamint a megfelelő kommunikációról is tanulhattunk. Továbbá, Farkas Ervin kisszemináriumi prefektus által tartott előadás keretén belül betekintést nyertünk a szentmise értelmezésébe, illetve vasárnap közösen vettünk részt az általa celebrált szentmisén, ezáltal is közelebb kerülve Istenhez. Természetesen a fő tevékenységi körünk, a zenélés sem maradt ki a programból. Watzatka Róbert segítségével, csoportunk ezen a téren is fejlődött, és újra átélhettük a közös zenélés varázsát. Végül, de nem utolsó sorban a közösen végzett házimunka csapatépítő erejére is ráeszméltünk.

A tábor végére, az első napon felsorolt félelmek nagyrészt feloldódtak, és egy szó mint száz, ez az együtt töltött néhány nap aktív és produktív kikapcsolódás volt számunkra, melyet követően bizakodva tekintünk a jövőbe és újult erővel folytatjuk tevékenységünket. 

Nagyon hálásak vagyunk, hogy idén újra együtt táborozhattunk, és külön köszönettel tartozunk a Brassó-bolonyai Jézus Szíve Plébániának, Fáy Leó-Loránd plébános úrnak, Farkas Ervin kisszemináriumi prefektusnak, Lázár Orsolya Hannának, Watzatka Róbertnek, Puskás-Bajkó Gábornak, és a Dombay családnak, akik nélkül ez nem valósulhatott volna meg.

Bíró Andrea