Csoportvezető-képzőt tartottak Nagyszokondon

0
1212

Utolsó állomásához érkezett a Szatmári Egyházmegye Ifjúsági Irodája által szervezett csoportvezető-képző. Az eddigi, kétszer egynapos képzéseket a mostani nagyszokondi hétvége zárta le, ahol a szervezők az oktatás mellett nagy hangsúlyt fektettek a lelki programokra és a közösségépítő játékokra.

A hétvége folyamán a tizennégy fiatalból álló csapat megtanulhatta, hogy milyen tulajdonsággal kell rendelkeznie egy jó csoportvezetőnek, hogyan lehet hatékonyan, együttműködve dolgozni, valamint mit is jelent gyermekekkel foglalkozni, kiscsoportos beszélgetést és játékot vezetni élményszerűen.

Az idei évtől kezdődően az újonnan érkezett csoportvezetők egy tapasztaltabb segítő társat, ún. keresztszülőt kaptak maguk mellé, aki egyfajta mentorként, tapasztalataival, tanácsaival segíti az újdonsült társakat. A mostani hétvége különösen is jó lehetőséget biztosított számukra a találkozásra, beszélgetésre, a közös élményeknek köszönhetően pedig tovább erősödhetett a vezetők közössége.

A mostani képzés gyakorlati része már az augusztusi, Szatmárnémetiben és Nagykárolyban rendezendő háromnapos gyermeknapokra fókuszált. Az egyes előadásokat követően a résztvevők kiscsoportokba rendeződve a közeledő program részletes anyagát beszélhették át, majd egy újabb közös körben javaslataikkal gazdagíthatták azt, hozzájárulva, hogy a gyermekek számára rendezett esemény még tartalmasabb, színesebb és személyre szabottabb lehessen.

Az első nap hátralevő részében az oktatást és ötletelést a kézműves foglalkozás és a szabadtéri sporttevékenység váltotta fel, majd pedig közös imádsággal zárult a nap.

A hétvége talán egyik legemlékezetesebb programja a szombati ügyességi vetélkedő volt, ahol a részt vevő csoportvezetők már nem mint vezetők, hanem mint tagok, egy csapatban, egymásért is küzdhettek.

A csoportvezető képző szentmisével zárult, melyet Simon Attila ifjúsági és ministránslelkész mutatott be.

Forrás: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye