Ferenc pápa köszönőlevelet írt a Gemelli-klinikának

0
1518
A római Gemelli-klinika. Fotó: Vatican News

A pápa levelet írt Carlo Fratta Pasininek, a Gemelli Egyetemi Kórház Alapítvány elnökének. Köszönetet mond a kezelésért és a klinikán tapasztalt humánus bánásmódért: az orvosok, ápolók odafigyelnek a betegekre, vigaszt és reményt nyújtanak nekik a próbatétel idején.

A szentatya szívből jövő köszönetét fejezi ki levelében a Gemelli-klinika nagy családjának a szívélyes gondoskodásért és testvéri fogadtatásért, amelyet a kórházi kezelés alatt kapott. A pápa múlt héten kedden jött ki a kórházból, miután befejezte a július 4-i vastagbélműtét utáni kezeléseket és rehabilitációt.

„Családban, otthon éreztem magam” – írja hálásan az Agostino Gemelli Egyetemi Kórház Alapítvány elnökének, Carlo Fratta Pasininek címzett levelében. „Személyesen tapasztalhattam meg, milyen alapvető az egészség gondozásában az emberi érzékenység és a tudományos szakértelem. Most sok arcot, történetet és szenvedő embert hordozok a szívemben”. A Gemelli-kórház tényleg egy kisváros Rómában, ahová mindennap ezrek érkeznek, várakozásaikat és aggodalmaikat beléjük helyezve”.

„Az, amit valamennyien folytattok, nem csupán egy kényes és nehéz munka. Irgalmas cselekedet, ami a betegeken keresztül kapcsolatba lép Jézus sebesült testével.”

A műtét utáni lábadozás napjaiban Ferenc pápa kézzel tapinthatta mindazt, amire már sok ízben emlékeztetett: amikor az ember egészségéről van szó, a betegségen túlmenően alapvető a személy elfogadása és megértése. Levelében most a pápa a Gemelli-klinikán tapasztalt bánásmódról megállapítja: „a test gyógyításán túl a szívet is gyógyítják, ezért mindig imádkozom, a személy teljes és odafigyelő gondozásán keresztül, amely képes vigaszt és reményt nyújtani a próbatétel idején. Hálás vagyok, hogy ezt láttam, magamban őrzöm és elviszem az Úrhoz” – zárja levelét a pápa.

Forrás: Gedő Ágnes/Alessandro De Carolis /Vatican News