Ferenc pápa kijött a kórházból és hálát adott Szűz Máriának

0
1669

Ferenc pápa július 14-én, szerdán délelőtt elhagyta a Gemelli-klinikát és visszatért a Vatikánba. Előtte elment a Santa Maria Maggiore-bazilikába, hogy hálát adjon a Szűzanyának sikeres műtétjéért. Előző nap, kedden a rákbeteg gyermekekkel találkozott a kórházban.

Újságírói kérdésekre válaszolva Matteo Bruni, a szentszéki sajtóközpont igazgatója megerősítette, hogy szerdán délelőtt 10.30 után pár perccel a szentatya elhagyta az Agostino Gemelli-kórházat. Mielőtt visszatért volna a vatikáni Szent Márta-házba, elment a római Santa Maria Maggiore-bazilikába. Lerótta tiszteletét a Salus Populi Romani kegykép előtt, köszönetet mondott a Szűzanyának sebészi beavatkozása sikeréért. Imádkozott minden betegért, különösen azokért, akikkel kórházi kezelése során találkozott.

Kedden délután a pápa köszöntötte a kórtermével szemben lévő gyermek-onkológiai osztály kis pácienseit. A szentatya az onnan kiszűrődő szolidaritás koncert hangjaira lett figyelmes, majd átment, hogy köszöntse a gyermekeket és szüleiket. Délután fél ötkor Ambrogio Sparagna és az Olasz Népi zenekar adott hangversenyt az onkológiai osztályon ápolt gyermekeknek. A Szív visszhangja elnevezésű projekt keretében 15 koncertet adtak a Rómáért Zenei Alapítvány és a római Karitász együttműködésével.

Forrás: Vatican News

MEGOSZTÁS