Bérmálás az arad-ségai plébánián

0
1425

Szombaton az arad-ségai Kis Szent Teréz-plébániatemplomban tervezett bérmálási szertartást a koronavírus járvány miatti óvintézkedések, illetve a nagy hőségre való tekintettel a templomudvarban szervezték meg – tudósított Balta János a Nyugati Jelen hasábjain.

Az udvaron felállított központi sátorban Király Árpád plébános, marosi főesperes és az arad-kerületi papok társaságában helyet foglaló Pál József Csaba főpásztort a bérmálkozók nevében Boros Boglárka kérte, hogy szolgáltassa ki számukra a bérmálás szentségét, illetve továbbra is vezesse őket a helyes úton. A továbbiakban a bérmálkozók neveit említve, mindannyiuk nevében fejezte ki köszönetét a bérmálás szentségének a kiszolgáltatásáért.

A bérmálási szertartás alatt a bérmálásra felkészített 15 magyar és 24 román gyermek, a jobb vállán a bérmaszülő kezével a főpásztor elé járult, aki miután a mellette álló Király Árpád főesperes-plébánostól megtudta, a keresztnevén szólította, szent mirhába mártott vattás pálcikával egyenként mindenkinek keresztet rajzolt a homlokára, majd megérintette az arcát, mondván: fogadd a Szentlélek ajándékának a jelét!

A szertartás idején az egyházi zenekar és kórus lélekemelő dallamokat szólaltatott meg.

MEGOSZTÁS