Államtitkári látogatás Kovásznán

0
1654
A fiatalok énekkel kedveskedtek a vendégeknek. Fotók: a Kovásznai Szent István Király Római Katolikus Plébánia Facebook-oldala

Már kora reggel zsongás és gitárhangolás töltötte be július 5-én, hétfőn a kovásznai katolikus plébániát, készült a közösség apraja és nagyja. Soltész Miklós, a magyarországi miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és csapata látogatta meg a kovásznai plébániát Péter Arthur plébános meghívására.

A reggelit követően a magyarországi vendégek Gáspár-Györgydeák Lajos nyugalmazott plébános kíséretében a helyi plébániatemplomot látogatták meg, ahol a kovásznai Kikapcsolsz katolikus ifjúsági együttes várta őket, illetve a plébánián működő gitáriskola növendékei, Szabó Gabriella tanárnő vezetésével.

A fiatalok a vendégeknek két énekkel kedveskedtek, amelyet Soltész Miklós államtitkár megköszönt azzal az üzenettel, hogy tartsanak ki, bárhová is sodorja az élet őket, mindenhol találják meg hivatásukat, és tartsanak ki a keresztény és a magyar értékrend mellett.

A rövid előadás után az államtitkár és csapata Kommandóra látogatott, ahol megtekintették az építés alatt álló óvodát, amelyet magyarországi támogatással a kovásznai plébánia építtet.

Visszatérve Kovásznára azzal a reménnyel köszöntek el, hogy hamarosan újra visszalátogatnak a kis fürdővárosba, ahol előreláthatóan újabb munkálatok kezdődnek, most a templomkülsőt szeretnék teljesen felújítani.

Jánó Árpád kovásznai akolitus