Múzeumok Éjszakája Nagyváradon

1
1694
Egyházművészeti gyűjtemény. Fotó: Szász István Szilárd

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség a Múzeumok Éjszakája programkínálatában július 3-án, szombaton 19 és 24 óra között az alábbi helyszíneket és gyűjteményeket ajánlja az érdeklődők figyelmébe:

  • Nagyváradi Római Katolikus Székesegyház (Kanonok-sor 4A.)
  • Egyházművészeti gyűjtemény a felújítás alatt álló püspöki palota első emeletén (Kanonok-sor 2.)
  • Gránátalma Patikatörténeti Gyűjtemény (Fő utca 33.)

A helyszínek és a gyűjtemények kizárólag a koronavírus terjedésének megelőzését célzó intézkedések betartásával látogathatók. A székesegyházat és az egyházművészeti gyűjteményt egyszerre maximum 30 fő, a patikatörténeti gyűjteményt egyszerre legtöbb 15 fő tekintheti meg. A helyszínekre csak azok a látogatók léphetnek be, akiknek testhőmérséklete nem haladja meg a 37,3 fokot, akik használják a bejáratoknál rendelkezésére álló kézfertőtlenítőt, illetve akik rendeltetésének megfelelően viselik a védőmaszkot.

Kérik, hogy a kiállítások helyszínén és azok környékén a látogatók tartsák be az érvényben lévő előírásokat: a püspöki palota kertjébe tilos kutyával, kerékpárral belépni, illetve alkoholt fogyasztani, továbbá tilos az alkohol fogyasztása az összes kiállítási helyszínen és azok közvetlen közelében.

A résztvevők közreműködésében bízva szeretettel várnak minden érdeklődőt!

A Nagyváradi Egyházmegye közleménye

1 HOZZÁSZÓLÁS