Hetven éve szentelték pappá XVI. Benedek pápát

1
1409
XVI. Benedek emeritus pápa. Fotó: A Vigilia Facebook-oldala

Testvérével, Georggal és barátjával, Rupert Bergerrel együtt 1951. június 29-én szentelték pappá a freisingi székesegyházban Joseph Ratzingert, a későbbi XVI. Benedek pápát – emlékeztet az évfordulóra Facebook-oldalán a Vigilia szerkesztősége.

A kerek évforduló alkalmából több német püspök is köszöntötte az emeritus pápát kiemelve, hogy teológiai tevékenységével jelentősen hozzájárult a keresztény hit alapjainak megvilágításához (Stefan Oster), de az egyszerű hívőknek is mindig volt mondanivalója (Reinhard Marx).

Joseph Ratzinger/XVI. Benedek életművének kiadása jó ütemben halad a regensburgi XVI. Benedek Intézet gondozásában; a testes kötetek közül különösen nagy érdeklődést váltott ki az emeritus pápa prédikációit tartalmazó három kötet, amely két éve jelent meg. A 94 éves teológus életművét széles körben kutatják, különösen Lengyelországban, Olaszországban és Franciaországban, ám az angol nyelvű Ratzinger-szakirodalom is fokozatosan bővül, nem utolsósorban ausztrál teológusok jóvoltából.

Forrás: a Vigilia Facebook-oldala

1 HOZZÁSZÓLÁS