Eucharisztikus szavalóverseny

0
2498
Fotó: Cziple Hanna Gerda

Az Éltető Lélek Alapítvány, a miskolci Versbarátok Köre és a Keresztény Értelmiségiek miskolci csoportja az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus rendezvénysorozatához kapcsolódó eucharisztikus szavalóversenyt hirdetett meg. A szervezők határon túli jelentkezőket és minden ifjú előadót sok szeretettel várnak.

Magyarország 83 év után ad ismét otthont a katolikus világeseménynek szeptember 5−12 között, melynek záró szentmiséjén Ferenc pápa is ott lesz.

A versenyre amatőr versmondók jelentkezését várják, akik betöltötték a tizedik életévüket. Három korcsoportban lehet nevezni: 1. kategória: 10−14 éves kor; 2. kategória: 15−18 éves kor; 3. kategória: 19−24 éves kor. A szervezők a döntőbe jutott, határon túli versenyzők részére szállást, étkezést biztosítanak.
A versenyre június 25-ig lehet jelentkezni az eltetolelek.hu oldalon található jelentkezési lap kitöltésével, melyet a eltetolelek.vers@gmail.com e-mail címre kell elküldeni. Az értékelés időpontja: 2021. június 30.

A jelentkezők olyan magyar irodalomból választott verssel nevezhetnek, amely kapcsolódik az eucharisztia témaköréhez. A vers terjedelme maximum 3 perc lehet. A választott verseket videoban kell rögzíteni és a YouTube-csatornára feltölteni, majd az alkotás linkjét az eltetolelek.hu weboldalon a versmondoverseny menüpont alatt a jelentkezőlap felületén kijelölt helyre betölteni! A verseket a beküldés sorrendjében folyamatosan publikálják az eltetolelek.hu oldalon. A felvételeket az eltetolelek.vers@gmail.com e-mail címre is be lehet küldeni a jelzett határidőig, szintén a weboldalról letölthető jelentkezőlappal együtt. A zsűri döntése alapján − kategóriánként – a legjobb 10−10 előadó jut a döntőbe.
Minden résztvevő szeretet-oklevelet kap. Az értékelés szerinti legjobb tíz versenyző könyvjutalomban, az 1-3 helyezett pedig pénzjutalomban is részesül.

Bővebb információ az eltetolelek.hu oldalon vagy a következő telefonszámokon található: dr. Hortai Rita: + 36 30 24 95 637 vagy dr. Várhelyi Krisztina: +36 20 9324 32.

Forrás: Varga Gabriella/NEK2020