Az élet ereje a szív ereje

Könyvbemutató Szentegyházán

0
1970
Ágoston Annamary és Józsa Zsuzsanna a szentegyházi bemutatón. Fotók: Tókos Csaba

A baróti vállalkozó Ágoston Annamary Utazás a szíved körül című könyvét mutatták be Szentegyházán a Gábor Áron Művelődési Házban június 2-án Józsa Zsuzsanna sepsiszentgyörgyi újságíró kezdeményezésére. Az est házigazdája Finta Erika volt.

„Az okos ember a saját tapasztalataiból tanul, másokéból sikeressé válik.” Ez a könyv a személyes tapasztalatok tárháza, ugyanakkor olvasmányos, így ajánlják Utazás a szíved körül avagy hogyan lépj át könnyedén a félelmeiden?címen a tavaly megjelent, mintegy 232 oldalas könyvet. Az összegyűlt érdeklődőket Finta Erika köszöntötte, majd Józsa Zsuzsanna beszélt arról, miért is érezte úgy, hogy ezt a rendezvényt meg kell szerveznie. Korábban nem ismerte a szerzőt, de a könyv olvasása meggyőzte erről. A könyvet elolvasva úgy érezte, mintha már nagyon rég ismernék egymást a szerzővel, és arra indította, hogy szülőhelye közönségével is megismertesse. Az ötletet, belső indítást tettek követték, és mindez a helyiek érdeklődésével is találkozott. Kellemes, meghitt és energiadús délután volt. A csillogó szemek mindent elmondtak. Aki ad, nyílt szívvel, abból, amire tapasztalatai, tanulmányai során szert tesz, az megosztáskor igazi csodát élhet meg, mert az egyszeri adás százszorosan térül meg.

A szerző gyermekkori álmát valósította meg könyve megírásával, önéletrajz és motivációs könyv egyszerre, valamint útmutató a valódi változáshoz. A könyv tanúsága szerint a szerző sok-sok munkával hátrányokból előnyt kovácsolt, fő elve: „az élet ereje valójában a szív ereje”. Tapasztalt halálközeli állapotot, járt csodás tájakon, zarándokolt Medzsugorjéba, vidám, sugárzó ember, aki szeretne másoknak is segíteni.
A szerző a könyvbemutató után így nyilatkozott: „Csodák márpedig léteznek. Nagyon sokszor ismétlem és hangsúlyozom, hogy igen léteznek! Ez a nap is az volt, egy valódi csoda. Hálás vagyok, hogy itt lehettem és köszönök mindent. Kívánom, hogy a könyvem adjon erőt, hitet, bátorságot a nehéz időkben!”

MEGOSZTÁS