A NEK-re készülve magyar művészek mutatkoznak be Rómában

0
1780
Non abbiate paura! – Ne féljetek! címmel nyílt kiállítás a római Collegium Hungaricum galériájában május 27-én, a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való felkészülés jegyében.

A Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozatának huszonkét alkotója mutatkozik be e tárlat keretében Rómában, hogy műveiken keresztül segítsék az Eucharisztiával való kapcsolatunk újragondolását. A kiállítást Piero Marini érsek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának elnöke nyitotta meg.Beszédének elején háláját fejezte ki Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érseknek, hogy támogatta a Ne féljetek! című kortárs művészeti kiállítás megrendezését. Elmondta, hogy a kiállítás címéül választott mottó arra hívja fel a figyelmet, hogy a kongresszust Európa és a világ jövőjével kapcsolatos remény újjászületéseként értelmezhetjük. 

Marini érsek elmondta: a legközelebbi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus az Egyház életének középpontjára emlékeztet, azaz az Eucharisztiára, és szeretné megújítani a  keresztény közösségeket, hogy az üdvösség, amelynek forrása az Eucharisztia, elvezessen az eucharisztikus kultúrához, s így mindenkit arra ösztönözzön, hogy a szeretet, az együttérzés, a béke, a család és a teremtett világ gondviselője legyen.

„Kívánom, hogy a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus minél többet tehessen az eucharisztikus kultúra terjedéséért Európában és a világban, ahogyan azt Ferenc pápa hangsúlyozta. Végezetül pedig szeretnék még egyszer örömömnek hangot adni, hogy ez a kiállítás megvalósult, azért, hogy felhívja a figyelmet a legközelebbi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus fontosságára” – zárta beszédét a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának elnöke.

Forrás: Magyar Kurír