Szilvágyi Zsolt temesvári püspöki helynök és Király Árpád arad-ségai plébános kitüntetése

0
2242
Május 26-án, szerdán délben a temesvári püspökségen Mille Lajos kolozsvári magyar főkonzul nyújtotta át Szilvágyi Zsolt püspöki helynöknek és Király Árpád arad-ségai plébánosnak a magyar állami kitüntetéseket

Magyar állami kitüntetést vett át a Temesvári Egyházmegye két lelkipásztora – adta hírül az egyházmegye Facebook-oldala. Szilvágyi Zsolt temesvár-józsefvárosi plébános és Király Árpád arad-ségai plébános a magyar érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült.

Áder János köztársasági elnök több egyházi személy munkásságát ismerte el állami kitüntetéssel ez év március 15-én, Magyarország nemzeti ünnepén. A kitüntetéssel a temesvári egyházmegye két lelkipásztorának munkásságát is elismerte: a magyar katolikus közösség körében végzett példaértékű szolgálata elismeréseként Szilvágyi Zsolt pasztorációért felelős püspöki helynök, temesvár-józsefvárosi plébánosét és az erdélyi magyarság megmaradása, valamint kulturális és hitbeli értékeinek megóvása iránt elhivatott, több mint három évtizedes lelkipásztori szolgálata és közösségépítő tevékenysége elismeréseként Király Árpád arad-ségai plébánosét. Mindkét lelkipásztor a magyar érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült.

Az elismerések ünnepélyes átadása május 26-án, szerdán délben volt a temesvári püspökségen. A díjakat Mille Lajos kolozsvári magyar főkonzul nyújtotta át Szilvágyi Zsolt püspöki helynöknek és Király Árpád arad-ségai plébánosnak. Az ünnepségen részt vett Pál József Csaba megyés püspök, Roos Márton ny. temesvári püspök, az aradi RMDSZ szervezet képviseletében Bognár Levente városi tanácsos, az egyházmegyés lelkipásztorok csoportja és számos meghívott. A két kitüntetett lelkipásztor munkásságát Bakó László püspöki titkár és Kapor János kisjenői plébános méltatta.