Online katolikus televízió indult Bukarestben

0
1000
Forrás: Angelus Tv Facebook oldala

2021. május 16-án, a társadalmi kommunikáció világnapján csaknem háromórás maratoni műsorral indították el Bukarestben az Angelus TV-t, az új online katolikus televíziót.

Az Angelus TV a fő román online műsorszolgáltató, amely online televíziós platformon keresztül igyekszik elérni a romániai, illetve a diaszpórában élő katolikus közösségeket. A projekt egy olyan kezdeményezés része, amelynek célközönsége vallástól független, az ország mindkét rítusa (római katolikus és görögkatolikus) közösségének szól, ugyanakkor a kulturális kérdések, társadalmi és aktuális ügyek iránt érdeklődő nagyközönségnek. Az Angelus TV műsorrendje nagyon változatos, segítséget nyújt a járványt megélőknek azáltal, hogy az egyházi ünnepségekbe élő közvetítések által kapcsolódhatnak be az ország különböző részeiről. Az informatív dimenziója mindenekelőtt a romániai és a világ katolikus vallási híreire vonatkozik, formatív szempontból pedig a bibliai, kateketikai és általános érdeklődésre számot tartó témák kerülnek terítékre, korosztályokra szabva 

Forrás: Angelus TV Facebook oldala

A projekt eredetileg az online térben indul a www.angelustv.ro weboldalon, és olyan közreműködők által kínált tartalmat mutat be, mint: Cathedral ONLINE (Bukaresti Római Katolikus Főegyházmegye), CATHOLIC HOUR (SIGNIS Románia), ERCIS Media és ERCIS FM Jászvásári Római Katolikus Egyházmegye), SANCTUS LADISLAUS MEDIA (Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye), a lugosi görögkatolikus püspökség médiaszolgálata, a Szent Család Kolostor vagy a Cristofori.ro platformok.

Az ország többi katolikus egyházmegyéje és a területükön működő médiastruktúrák, valamint laikus munkatársak is meghívást kapnak, és várhatóan részt vesznek ebben a kezdeményezésben.

Az Angelus TV célja, hogy megvalósítsa Ferenc pápának a társadalmi kommunikáció 55. világnapjára küldött üzenetét: „Úgy kommunikáljunk, hogy az emberekkel ott és úgy találkozzunk, ahol és ahogy vannak!”.

Forrás: Angelus TV, Angelus TV Facebook oldala