Pilinszky 100

Új videósorozat indul

0
3517

Pilinszky 100 címen újabb versvideósorozat indul Laczkó Vass Róbert színművész közreműködésével Pilinszky János születése 100. évfordulója apropóján.

Az idei év egyik főhangsúlya irodalmi, kulturális szempontból a Pilinszky-évforduló. Pilinszky jegyében telik számunkra is ez az év, mert ő a magyar katolikus  irodalom egyik jelese. Úgy tudott igazi, ihletett költő lenni, hogy egy percig sem tagadta meg hitét, meggyőződését, még akkor sem, amikor ez éppen nem volt kifizetődő. Olyan verseket írt, amelyekre mélyen rányomta a bélyegét a transzcendens, az a transzcendens, amely minden lélegzetvételét, még keresését és belső küzdelmeit is meghatározta.

Pilinszky 100 címen portálunkon videósorozat indul, amelynek keretében a költő májys végi születésnapjától a centenáriumig hetente egy, összesen 33 vers hangzik el találó képi környezetben, mintegy szubjektív keresztmetszetet nyújtva a szerző költészetéről, világáról. Mint ahogyan korábban az Arany és kék szavakkal című videósorozatunkban, most is Laczkó Vass Róbert színművész működik közre a Pilinszky 100 sorozatban, operatőr Józsa Ádám, a Sapientia EMTE média-szakos diákja.