A fatimai kegyhely újból megnyílt a hívek előtt

0
1523
Fotó: Catholic News Agency

A portugáliai Mária-kegyhelyen ismét a hívek jelenlétében mutatnak be szentmiséket. A rózsafüzér közös imádkozását és a vesperásokat is újra indítják a szentélyben. Ezzel párhuzamosan továbbra is közvetítik élőben a szertartásokat a kegyhely weboldalán és közösségi média felületein.

Március 15-től napi hat misén vehetnek részt a hívek Fatimában, és a rózsafüzér imát is újrakezdik. Január 23-án függesztették fel a hívek részvételével bemutatott szertatásokat a Covid-19 vírus újabb hulláma miatt, március 15-én, hétfőn viszont reggel 9-kor már jelentős számú zarándok vett részt a liturgián.

Kedden minden szertartáson a járvány európai áldozataiért imádkoztak, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa elnökeinek kezdeményezéséhez csatlakozva. Ebből az alkalomból a fatimai kegyhelyen egybegyűltek a portugál egyházmegyék és szerzetesrendek képviselői imahálózatot alkotva, és megemlékeztek arról a több mint 800 ezer emberről, akik a Covid-19 vírus miatt haltak meg az európai kontinensen.

A fatimai kegyhely továbbra is folytatja az élő szentmise-közvetítéseket 11, 18.30 és 21.30 órakor a www.fatima.pt oldalon, a YouTube csatornáján, a Facebook oldalán és a MeoKanal707070 csatornán. Nagyböjt idején a kegyhely pénteken, 16 órakor a Via Crucist is közvetíti.

Forrás: Vatican News/Facebook

MEGOSZTÁS