Mozdul a levegő? – bemutatták a következő Ifjúsági Világtalálkozó himnuszát

0
1909
Fotó: CNA

Egy nap alatt szinte ötvenezres megtekintésnél jár a 2023-as Ifjúsági Világtalálkozó himnusza a világhálón. A szervezők szerdán, január 27-én hozták nyilvánosságra a Lisszabonban megrendezendő találkozó hivatalos dalát.

„Mária még ezekben a napokban útnak indult, és a hegyekbe sietett…” – ez a Lukács evangéliumából való kép inspirálta a himnuszt. A dal az idős rokonához, Erzsébethez siető Mária alakját idézi elénk, nem véletlenül, hiszen ez a világtalálkozó központi témája, amely „arra hívja a fiatalokat, hogy azonosuljanak a Szűzanya magatartásával” – írja a Catholic News Agency.

A himnusz zenéjét Pedro Ferreira szerezte, a dalszöveget pedig João Paulo Vaz írta, aki a portugáliai Coimbra egyházmegye papja, és aki a zenére evangelizációs eszközként tekint.

A szervezők két változatban teszik közzé a dalt: egyiket kizárólag portugálul, a másikat pedig öt nyelven – portugálul, angolul, spanyolul, franciául és olaszul.

Szerkesztőségünk kíváncsian várja a himnusz hivatalos magyar fordítását, Há Pressa no Ar a címe portugálul – There’s a rush in the air (Sietség van a levegőben), mi talán azt mondanánk: Mozdul a levegő!

Hallgassák meg Önök is!