Angyalok a városban

1
2969
Angyalok a városban. Fotók: Baranka Katalin

Sikeres jótékonysági akcióval zárták az évet a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum önkéntesei.  Az Angyalok a városban címmel meghirdetett program Baranka Katalin volt rákóczis diáklány fejében született meg, aki jelenleg szociális munkás hallgatóként még mindig szívesen szervezi az iskola önkéntes programjait.

Ebben az évben a 20 középiskolás diák és Kata önkéntes munkáját Kovács Lajos Alpár jogász támogatta, akinek szakértő irányítása mellett igazán hatékony és eredményes akcióval varázsoltak örömet a Szent Erzsébet Társulás által működtetett gyerekotthonban élő 30 gyerek arcára.

Az advent elején meghirdetett gyűjtés Marosvásárhely 17 üzletében, a városi és környékbeli templomokban zajlott, valamint banki úton és személyesen is lehetett adományozni. A szervezők büszkén és örömmel vallják be, hogy az eredmény fölülmúlta a várakozásukat, a befolyt összeg nemcsak a 30 pár cipő árát fedezte, hanem édességcsomagokra is jutott, és a karácsonyi vacsora is bőségesebb lehetett.

„Egy nagyon sikeres tevékenységet tudhatunk magunk mögött, mivel sikerült nagy számban megszólítani a városlakókat és a környékbelieket, sőt még a világ más pontjain élőket is. Azért volt számomra különleges, mert egy szeretetteljes tevékenység volt, amelynek a sikerességét imáinkban hordoztuk: 9 keddi böjtölést ajánlottunk fel, Szent Antal kilencedet tartottunk erre a célra. Öröm volt számomra az, hogy a fiatalokkal együtt valami maradandót, szépet és építő jellegűt vittünk véghez” – nyilatkozta Kovács Lajos Alpár.

Az önkéntesek lelkesedése ragadós, több esetben a szüleik és más iskolákba járó barátaik is bekapcsolódtak a jótékonykodásba. Saját készítésű díszeket készítettek, karácsonyi mézest sütöttek, különféle meglepetéseket szerveztek a gyerekeknek. A program végén pedig videóüzenetekben mindannyian egy-egy szép karácsonyi verssel, idézettel, gondolattal köszönték meg a támogatók és adományozók munkáját.

Pál atya (Bakó Béla ferences szerzetes) szintén videóüzenetben mondott köszönetet, elsősorban Isten gondviseléséért, illetve azoknak, aki hozzájárultak ehhez a kezdeményezéshez. Imával próbálják viszonozni a kedvességét mindazoknak, akik meghallották Isten indíttatását, hogy a rászoruló gyerekeknek örömet szerezzenek. Bevallása szerint neki személyesen is új lendületet és morális segítséget nyújtott látni a szeretet tetteit és az összefogást, a tenni akarást a következő generáció körében.

Reméljük, hogy a két éve elkezdődött akció igazi hagyományt teremt, amelyet örömmel éltetnek majd a diákok, és az Angyalok a városban a jövő években is folytatják munkájukat.

Molnár Izabella