Amikor a segíteni akarás felerősödik

Összegzés a Juventutti Alapítvány év végi jótékonysági akcióiról

0
1599

A Juventutti Alapítvány jótékonysági akciói 2020. november vége és december 22. között zajlottak, melyeknek köszönhetően összesen 44 csíkszeredai és Csíkszereda környéki család 157 gyermekének karácsonya válhatott idén szebbé: a Mit hozott az Angyal? és az Ünnepi vacsora a nélkülözőknek akciók sikeresek voltak, az adományok még karácsony előtt célba is értek.

A Mit hozott az Angyal? akciót, melyről honlapunkon és a Vasárnap hetilap hasábjain is olvashattak, november végén hirdette meg a Juventutti Alapítvány, ekkor kerültek fel az alapítvány honlapjára a lefoglalható levelek, amelyek 157 gyermek karácsonyi kívánságait tartalmazták. A levelek 36 óra leforgása alatt mind gazdára találtak. Családok, baráti társaságok, munkaközösségek vállalkoztak, hogy egy-egy nehézsorsú család gyermekeinek karácsonyi álmát teljesítik idén.

Részlet egy levélből: „Mind a 6-on szeretnénk megkapni azt, amit ide lerajzoltunk, mert sose kaptunk ilyen ajándékot még senkitől.”

Az adományozók igyekeztek teljesíteni a gyermekek kéréseit: december 17-én már minden csomag útra készen állt, 115 csomag érkezett az alapítvány irodájába, összesen 21 456 lej értékben. A csomagokat december 21-én és 22-én adták át.

Az Ünnepi vacsora nélkülözőknek akció a Transylvanian Fanatics szurkolói közösség kezdeményezésére indult november 16-án, hozzájuk csatlakozott a Hamm.ro, hogy így a 44 ajándékcsomagokban részesülő csíkszeredai és Csíkszereda környéki rászoruló család gyermekei számára nemcsak a karácsonyi ajándékok, hanem az ünnepi asztal bősége is biztosítva legyen. A Transylvanian Fanatics követői pólók megvásárlásával járulhattak hozzá az akció sikeréhez, a Hamm.ro pedig felajánlotta, hogy az alkalmazásukon keresztül leadott rendelések értékének 1%-ával járulnak hozzá, hogy megfelelő mennyiségű pénz gyűljön össze, amiből a Juventutti Alapítvány élelmiszercsomagokat állíthat össze a családoknak. A két partnernek köszönhetően összesen 6731 lej értékben vásárolt az alapítvány alapélelmiszereket, konzerveket, édességeket, pékárut, zöldséget és gyümölcsöt, amit december 22-ig át is adtak a kedvezményezett családoknak.

A két jótékonysági akció sikere megmutatta, hogy a nem szokványos időszakokban is, annak ellenére, hogy mindenki a maga hétköznapi problémáival és a vírushelyzettel is meg kell küzdjön, az adakozási kedv, a segíteni akarás nemhogy alábbhagy, inkább felerősödik. Ezért a Juventutti Alapítvány minden támogatónak, adományozónak, önkéntesnek és segítőnek köszönetét fejezi ki.

Juventutti Alapítvány